03-11-2017 Franse chanson met Camadou in ‘tMosterdzaadje

/, Evenementen, Fluit en Zang, Gitaar en Zang, Nieuws/03-11-2017 Franse chanson met Camadou in ‘tMosterdzaadje

03-11-2017 Franse chanson met Camadou in ‘tMosterdzaadje

Traditie

Traditiegetrouw komt Camadou jaarlijks Franse chanson zingen bij “t Mosterdzaadje.  Dit jaar heeft ze de mooiste parels uit haar repertoire gekozen en ze trakteert haar publiek ook op een aantal zelf gecomponeerde chansons. Ze zingt onder andere Brel, Piaf, Barbara, Aznavour, veel chansons uit haar cd ‘Les Autres’ en zelf gecomponeerde chansons van haar debuut album.

Locatie:    Kerkweg 29, Santpoort-Nord
Aanvang:  20:00 uur
meer info: http://www.mosterdzaadje.nl

Begeleiding

Zij is, eveneens als ieder jaar en voor de intieme sfeer die wij van haar kennen, begeleid door fluitiste Dasha Beltiukova en gitarist Hans van Gelderen. Camadou eerste officiële optreden in Nederland was in ‘tMosterdzaadje, na haar zeggen het concert gebouw van Santpoort-Noord.Sindsdien geeft zij ieder jaar een concert op deze geliefde locatie.

Inspiratie

 Jacques Brel is een van haar meest geliefde Franse chansonnier en een grote inspiratiebron. Camadou zingt veel van Jacques Brel, onder andere: ‘Ne me quitte pas’, ‘Amsterdam’, ‘La chanson des vieux amants’, ‘Voir un ami pleurer’, ‘Les pieds dans le ruisseau’. ‘Les pieds dans le ruisseau’ is een van de eerste chansons van Brel, in de tijd van zijn eerste optredens waaronder de meer bekenden ‘Quand on a que l’ amour’. “Les pieds dans le ruisseau’  is een nostalgische chanson waar de man zit met zijn voeten in een beekje, peinzend over het leven, eenzaam, dromend van liefdesbrieven die voorbij drijven; uiteindelijk ziet hij zijn eigen reflectie in het water en wat ziet hij? Een idioot…. typisch Brel zoals we hem kennen, nostalgisch en ironisch tegelijkertijd.

Barbara is een van haar lieveling Franse chansonnière en eveneens een grote inspiratiebron. Zij is dit jaar al weer twintig jaar geleden overleden . Camadou zingt vooral “Dis quand reviendras-tu’, een chanson over een mislukte liefde, en ‘Göttingen’, een van de meest gesproken liederen in de Franse chanson geschiedenis, vanwege de socio-politieke inhoud van de tekst. Zelf van joodse afkomst ging ze toch naar Duitsland om een concert te geven en werd zo geraakt dat zij ter plekke “Göttingen’ componeerde, met de beroemde zin: kinderen zijn overal ter wereld hetzelfde, of ze nu in Parijs of in Göttingen’ wonen.

 

By |2018-04-25T17:48:28+00:00oktober 10th, 2017|Categories: Chansons uit eigen werk, Evenementen, Fluit en Zang, Gitaar en Zang, Nieuws|Reacties uitgeschakeld voor 03-11-2017 Franse chanson met Camadou in ‘tMosterdzaadje

About the Author: